Als je hond een omstander bijt

Sommige honden happen tijdens het wandelen naar voorbijgangers. Happen is vervelend, maar het brengt geen schade toe. Wanneer een hond een omstander plotseling bijt kan dit heel ernstig zijn. Als je bent gebeten door een hond moet je altijd langs een arts, omdat een tetanusinjectie belangrijk kan zijn.

Een hondenbeet en infectie

Honden die bijten zorgen vaak voor kneuzingen, kapotte kleding en vooral blauwe plekken, maar het kan ook heftiger verlopen. Een hond die zo hard bijt dat er een open wond ontstaat en waar botten en zenuwen ook geraakt kunnen worden. Wonden moeten gelijk goed verzorgd worden en je moet een arts raadplegen.

Kans op bacteriën

Bij elke hondenbeet heb je kans op een infectie en is antibiotica nodig. Een wond hoeft er niet altijd ernstig uit te zien, maar kan wel ernstig worden in de dagen erna. Een hond heeft veel bacteriën in zijn bek, wat hij kan over brengen. Infecties na een hondenbeet kunnen heel ernstig zijn. Soms moet er zelfs geamputeerd worden.

Aangifte van een bijtincident

Als jouw hond een voorbijganger heeft gebeten kan er aangifte tegen jou worden gedaan. Als eigenaar ben jij verantwoordelijk voor jouw hond. Bij een ernstig bijtincident is het verstandig om dit te melden bij de politie of de gemeente. Als het om een klein incident gaat, dan kan je proberen om dit gezamenlijk op te lossen.

 

Samen een oplossing vinden

Als je samen tot een oplossing wil komen na een bijtincident waar jouw hond bij betrokken is dan is het verstandig om de gegevens van de ander te noteren. Het gaat dan om de gegevens zoals je naam, adres, je WA-verzekering, maar ook informatie over jouw hond. Het is belangrijk dat je noteert om wat voor ras hond het gaat, of deze zijn vaccinaties heeft gehad en zijn leeftijd. Getuigen kunnen ook heel belangrijk zijn.

Over

De honden met de luidste blaf zijn degenen die het meest bang zijn.

Sociale media