Welke honden hebben het bijtinstinct het meest in zich?

Honden zijn huisdieren, maar hebben ook hun eigen instinct. Het instinct wat alle dieren hebben is dat ze moeten eten en willen overleven. In het verleden zijn er bepaalde hondenrassen gefokt om te werken. Deze honden hebben een gedrag wat niet aangeleerd is, maar iets wat de hond vanuit zichzelf doet. Dit gedrag kan vaak gezien worden als de hond gestrest is.

Terriërs en hun jachtinstinct

Terriërs staan bekend om hun vangkunsten en werden gefokt voor de jacht. Dit ras staat bekend om het vangen van ratten konijnen maar ook andere kleine dieren. De kleine hondjes zoals de Yorkshire terriër werden gebruikt om hollen op te graven en zo het ongedierte te vangen en dood te schudden of bijten. Inmiddels worden terriërs gebruikt als huisdieren, maar zie je nog steeds dat dit ras graag tuinen omspit.

De kracht van een pitbull

De pitbull heeft een instinct dat hij erg agressief kan zijn. De pitbull wordt vaak gehouden als huisdier, maar moet consequent opgevoed worden zodat hij weet wie de baas is. Als het verkeerd gaat, dan kan de pitbull heel veel schade aanbrengen. De kracht die een pitbull in zijn kaken heeft, is heel groot. De pitbull werd door de romeinen gebruikt in hele wrede sporten als vechthond.

De bijtgrage herdershond

De herdershond wordt veel gebruikt bij de politie. De herdershond staat bekend om zijn gehoorzaamheid. Hierdoor kan hij makkelijk opgeleid worden. De herdershond is ook een hond wat snel bijt. Een politiehond mag bijten als zijn eigenaar hem een bevel geeft.

Bijtkracht van een rottweiler

Een rottweiler heeft een hele sterke bijtkracht, wat de kans op een dodelijk ongeval groter maakt. Rottweilers staan wereldwijd bekend als honden met grote aanleg voor agressieproblemen. Ze staan wereldwijd bekend als verantwoordelijke hond met veel dodelijke aanvallen. Met een rottweiler moet je dus heel goed trainen.

Over

De honden met de luidste blaf zijn degenen die het meest bang zijn.

Sociale media