Is bijten van je hond af te leren?

Als je als eigenaar een hond hebt die bijt, maak jij je daar natuurlijk wel zorgen om.

Een agressieve hond is wel iets om rekening mee te houden. Je hond heeft een eetprobleem wanneer hij regelmatig uitvalt naar anderen en ook echt wil bijten. Dit mag je niet negeren, want het kan een keer verkeerd gaan. Een hond die bijt kan ernstige letselschade toebrengen en dit moet je voorkomen.

Straffen is geen oplossing

Als eigenaar van een hond met een bijtprobleem denk je vaak dat straffen de oplossing is. Dit werkt in veel gevallen juist averechts. Het is belangrijk om erachter te komen wat de oorzaak van het probleem is. Een hond kan jaloers zijn en daardoor gaan bijten, of lichamelijke klachten hebben zoals pijn in zijn gebit. Door dit op te lossen is de kans groot dat je hond niet meer zo snel zal bijten

Het bijten afleren

Er zijn verschillende manieren e en trainingen om te zorgen dat je hond het bijten af gaat leren. Je kan je hond trainen door zijn etensbak op jouw schoot te plaatsen. Je hond mag dicht bij zijn bak komen en jij gaat rustig tegen hem praten. Je moet zorgen dat je hond jou volledig vertrouwd.

Met je hond gaan trainen

Als je hond bijt omdat hij angstig is kan je hiermee aan de slag gaan. Als je hond bang voor mensen is, dan kan je wat mensen bij je thuis uitnodigen. Je hond lijn je aan en je laat de mensen heel rustig je hond aaien. Zijn vertrouwen in mensen zal dan steeds groter worden.

Als jouw hond een bepaalde situatie niet meer spannend of bedreigend vind, zal hij niet meer zomaar van zich af gaan bijten

Een muilkorf dragen

Als je hond onvoorspelbaar is, dan kan het een goede oplossing zijn om hem een muilkorf te laten dragen. Het kan zijn dat je hond eerst moet wennen aan zijn muilkorf. Met een muilkorf om weet je zeker dat je hond niet kan bijten. Als eigenaar neem je zo je verantwoordelijkheid en dat is heel belangrijk. Een muilkorf heeft vaak iets negatiefs, terwijl dat helemaal niet nodig is. Mensen op straat gaan toch snel met een boog om je hond heen als die gemuilkorfd is. Als je hond niet zo van vreemde mensen houdt, dan is dat vaak al een pluspunt.

Over

De honden met de luidste blaf zijn degenen die het meest bang zijn.

Sociale media